Sexolog: Købesex OK for handicappede

Handicappede skal have naturligvis have hjælp til at gå til prostituerede. Det mener Seksualvejlederforeningen, der idag holdt konference i Middelfart.

I går stod Thor frem på TV 2/Fyn.

Thor er spastiker og sidder i kørestol. Han skal have hjælp fra en tredjepart, når han skal dyrke sex med sin kæreste. Og det er helt i orden mener Seksualvejlederforeningen.

- Vi betagter handicappede som borgere på linje med alle andre - og med de samme muligheder Derfor vil det være helt naturligt at seksualvejledere der er offentligt ansat arbejder med borgernes seksualitet og også når vi tænker, at seksualitet er en del af et hvert menneskes personlighed, siger Janne Liliendal, der er formand for foreningen.

Holdningen er den samme når spørgsmålet handler om kommunernes lyst til at hjælpe handicappede til at købe sex hos prostiturede.

N16 Dame

- Borgere med handicap skal selvfølgelig kunne modtage et tilbud fra en prostitueret eller sige: Jeg vil gerne til en prostitueret, mener Janne Liliendal.

Kommunerne har i dag mulighed for at forbyde deres medarbejdere at hjælpe. Det har ingen fynske kommuner gjort endnu. Men i Nyborg yder de ansatte som udgangspunkt ikke hjælp til at kontakte eller køre en handicappet til prostitueret. I Assens undersøger man, om der er behov for et forbud.

I de otte andre kommuner er der ingen regler på området.

Se med i Debat med Buch på TV 2/Fyn i aften 19.30 - her diskuterer panelet emnet "Handicappede og købesex."

Oversigt

    Oversigt