Sexsagen trækker spor: Billister chikaneres

Bilruder knuses og mænd fotograferes og forfølges i deres biler. Fyn er på den anden ende efter de to sexovergreb på Sydfyn.

De to sexovergrebssager mod piger på 10 og 11 år i Øster Skerninge og Refsvindinge har virkelig sat gang i selvtægten på Fyn.

TV 2/Fyn har i dag været i kontakt med flere mænd, der alle er blevet efterfulgt fordi de har kørt i rødlige biler. Fyns Politi har efterlyst en bordeaux-rød bil, som den gerningsmanden kørte i - og det er det, der har ført til sagerne.

- Tror sgu jeg vil have omlakeret min bil, for at køre rundt i en rød bil for tiden er det samme som at man er sexforbryder, hvilket jeg IKKE er. Selv om man bliver behandlet som sådan, bare fordi at ens bil er rød, skriver Michael Rasmussen på TV 2/Fyns facebookside.

- Jeg tillod mig at tage på indkøb i Ørbæk sidste lørdag, og da jeg tillod mig at parkere på en af byen pladser, gloede folk på mig som om at jeg var farlig. Der var endda to yngre mænd, som tillod sig at tage billeder af både mig og min bil, hvilket ikke er første gang, fortsætter han.

Selvtægt er dumt

TV 2/Fyn har været i kontakt med både Michael Rasmussen og flere andre mænd, der er blevet antastet og forfulgt af medborgere. Men det er en farlig tendens mener Henrik Justesen, der er efterforskningsleder på sagen.

- Det er ikke en god ide med selvtægt. Det er dumt. Det er en god idé at tage et billede af bilen og nummerpladen, og sende det til os - men man skal aldrig selv konfrontere de pågældende, forklarer han.

Michael Rasmussen blev selv opsøgt og afhørt af politiet efterfølgende, men det er altså ikke i alle sager, at politiet er inde over.

- Jeg kender en mand, der er så uhedlig at bo i området, og som kort efter fik skrevet "pedo-svin" på sin bil, og fik smadret alle vinduer i den. Det eneste han gjorde forkert var at eje en rød bil, fortæller han.

Fyns Politi har indtil videre modtaget mere end 1000 henvendelser i sagen.

Oversigt

    Oversigt