I det fynske folks tjeneste

SF-bagland: Lav skattereform med EL

Flere af SF's kredsformænd foretrækker en skattereform med Enhedslisten frem for med den borgerlige opposition

Regeringen har fremlagt sit udspil til forhandlingerne om en kommende skattereform, som skal gøre det mere attraktivt at arbejde.

Oplægget er som ventet mødt af modstand fra Enhedslisten, der kritiserer regeringen for at øge uligheden i samfundet.

Og står det til flere kredsformænd i SF's bagland, så skal regeringen komme kritikken i møde og indgå et forlig med Enhedslisten.

Ritzau har foretaget en rundspørge til SF's lokalformænd, hvor 26 ud af 108 lokalformænd har deltaget. Undersøgelsen er dermed ikke i sig selv statistisk valid, men blandt de deltagende lokalformænd er dog et klart flertal for en aftale med Enhedslisten.

To ud af tre svarer således, at de foretrækker en aftale med Enhedslisten.

- Når det kommer til at gøre samfundet mere lige, så er vi meget mere enige med Enhedslisten. I hvert fald i baglandet, siger Thomas Aggerholm, som er formand for SF i Odsherred.

På Fyn påpeger Peter Nielsen, formand for Faaborg-Midtfyn-kredsen, at SF har brug for Enhedslisten til at trække reformindholdet mod venstre.

- Et af de helt centrale punkter i skattereformen er at hæve topskattegrænsen, og det er en radikal mærkesag.

- Så må vi se på, hvad vi kan få til gengæld, og de ting jeg kan forestille mig, ville vi aldrig kunne få de borgerlige med på, siger formanden.

I en spinkel opposition står Christoffer Albertsen, som er formand for SF i Gentofte. Han mener ikke, det er realistisk at gennemføre regeringens skattepolitik sammen med Enhedslisten

- Jeg er enig i, at Enhedslisten ideologisk ligger tættere på. Men man skal huske, hvad der er målet med reformen, og det er, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde, argumenterer lokalformanden.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) er dog optimist og håber på et bredt forlig.

- Både Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance burde have en interesse i at tage et medansvar for at gennemføre en skattereform, mener ministeren.

Ved du noget? Så send os et tip