SF: Få nu de fixerum

Odense skal have fixerum til byens narkomaner, hvis det står til SF og socialdemodraterne. Men det kommer til at virke som en magnet for andre misbrugere, lyder kritikken.

Gør problemet værre

De seneste dages debat om beboere, der føler sig utrygge i området omkring Pantheonsgade i Odense får nu flere politikere til at genoplive et tidligere fremsat forslag om fixerum til misbrugere.

- Det vil skabe mere tryghed i området, siger Brian Dybro (SF), der er viceborgmester i Odense.

Pantheonsgade i Odense anses af mange for at være et utrygt sted at færdes. Så utrygt at den lokale beboerforening har følt sig tvunget til at hyre et privat vagtværn. Men en del af problemet kan løses med et fixerum, mener Socialdemokraterne og SF. Men det kan overhovedet ikke komme på tale, lyder det fra Venstre.

- Vi frygter, at det vil gøre Odense til en magnet for alle øens narkomaner, og dermed være med til at gøre problemet endnu værre, fortæller byrådsmedlem Morten Kibæk (V).

Fixerum er ikke lovlige i Danmark - og blandt byens politikere er der stærkt delte meninger om tanken. Alligevel bliver forslaget nu taget op i Odense Kommunes socialudvalg.

Hvad er et fixerum?

Oversigt

    Oversigt