SF-formand stjal billede af kage fra fynbo

En kvinde fra Tommerup har fra sin blog fået stjålet et billede af en dannebrogskage, som Pia Olsen Dyhr har brugt politisk på Facebook.

SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, fejrede Ubers lukning med et billede af en kage, som hun angiveligt spiste for at fejre taxaselskabets lukning.

- Kage! Det skal fejres med glæde og højt humør, at Uber lukker i Danmark! Alle virksomheder med ordentlig løn- og arbejdsvilkår er hjertens velkomne, men ikke virksomheder, der underminerer den danske model (dansk model – derfor dansk kage), skrev Pia Olsen Dyhr på sin Facebook-side i et billedopslag, der nu er blevet slettet.

Problemet er, at billedet af kagen er ikke Pia Olsen Dyhrs eget. Det er et billede, hun har stjålet fra Esther Katrine Larsen fra Tommerup på Fyn.

quote Det er vores billede. Vi er meget kede af, at hun bare har brugt billedet uden i det mindste at kreditere os.

Esther Katrine Larsen

Fynbo: Vi er meget kede af det

Hun ejer madbloggen Vidunderlige årstider, hvor hun blandt andet har opskriften på den omtalte dannebrogskage.

- Det er vores billede. Vi er meget kede af, at hun bare har brugt billedet uden i det mindste at kreditere os. Vi vil også ønske, at hun havde spurgt os, om vi er interesserede i, at vores billedmateriale skal indgå i en politisk kontekst, siger Esther Katrine Larsen til Ekstra Bladet.

Avisen har kontaktet SF’s formand, der dog ikke ønsker at kommentere sagen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

SF: Hun har bare fundet det på nettet

Pia Olsen Dyhrs pressemedarbejder, Rasmus Wilhardt, erkender, at billedet er stjålet.

- Jeg så godt, at Pia lagde et billede af en kage på Facebook, men det var vist bare et billede, hun har fundet på nettet. Jeg har ikke set den kage, så jeg tror bare, det er et, hun har fundet på nettet, siger Rasmus Wilhardt ifølge avisen.

Esther Katrine Larsen ville ønske, at SF-formand selv havde bagt sin dannebrogskage eller i det mindste havde krediteret hende for brugen af kagebilledet. 

Oversigt

    Oversigt