I det fynske folks tjeneste

SF-leder: Villys kritikere er ukammeratlige

Kritiske SF-fynboer skulle hellere bakke op om partiformand Villy Søvndal, mens der er storm, siger SF's politiske ordfører Jesper Petersen.

SF har katastrofale meningsmålinger, og en stribe SF-lokalpolitikere på Fyn kræver nu overfor TV 2fyn.dk partiformand Villy Søvndal sat på porten som leder af partiet.

Men fynboerne skulle hellere bakke op om formanden, mens der er storm. Det mener SF's politiske ordfører, Jesper Petersen.
- Jeg synes, at det er lidt ukammeratligt at sende formanden på sommerferie med sådan en besked. Uagtet, at der er ting, man er kritisk overfor, så synes jeg ikke, at det her er måden. Det er lidt ukammeratligt, siger Jesper Petersen.

Han lover, at de kritiske SF'ere hverken kommer til kammeratlig samtale eller bliver ekskluderet.
- Sådan fungerer SF ikke. Vi er ikke Dansk Folkeparti, siger han.

Jesper Petersen understreger, at Villy Søvndal fik fuld opbakning på partiets landsmøde midt i april.
- Han bør have opbakning til at føre partiet gennem vanskelige tider. Der skal vi finde sammen i stedet for at finde syndebukke, siger den politiske ordfører.

Han erkender, at det godt kan være, at opbakningen til partiformanden er faldet efter landsmødet og efter den skattereform, som regeringspartiet SF var med til at indgå med Venstre og De Konservative fredag i sidste uge.

Men skattereformen er lyserød og har SF-aftryk, understreger Jesper Petersen.
- Bankerne, forsvaret og børnechecken for de rigeste er med til at betale for at vi kan give lavtlønnede danskere og de fattigste pensionister en nemmere hverdag, siger han.

SF bliver til gengæld kraftigt kritiseret for at være med på at regulere kontanthjælp og andre overførselsindkomster på en billigere måde.
- Der er ting, der er svære i forbindelse med overførselsindkomsterne. Det ville vi jo ikke stemme for, hvis det isoleret blev fremsat, men kan kun acceptere det som del af en pakke, siger Jesper Petersen.

/ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip