I det fynske folks tjeneste

SF-opbakning til Kerteminde-budget

Takket været SF bliver der nu et bredt budgetforlig i Kerteminde kommune og alligevel ikke en smal politisk aftale mellem de borgerlige partier.  

Socialdemokraterene udenfor

I aftes stod det klart at Kertemindes budget 2011 får SF's fingeraftryk.
Det, der lignede en smal budgetaftale mellem borgmester Sonja Rasmussen, Venstre, Konservative , Borgerlisten og Dansk Folkeparti,
er nu forvandlet til et bredt forlig på 18 ud af 25 stemmer. 
- SF blev længere i forhandlingerne end socialdemokraterne og vi var meget tættere på SF end på Socialdemokraterne, siger borgmester Sonja Rasmussen til Fyens Stiftstidende. 
Socialdemokraterne kan dog stadig nå at bakke op om forliget, mener borgmesteren.

Musikskole kan ånde lettet op

Der skal spares 46 milllioner kroner, heraf 40 på driften i 2011. Men i den ny aftale, som kan vedtages på byrådsmødet på torsdag, er  der godt nyt  til skoleområdet, til bibliotekerne og ikke mindst musikskolen.
Kerteminde Musikskole skal spare betydeligt mindre end varslet, nemlig 100.000 kr istedet for 500.000 kroner.
Forliget indebærer blandt andet også at skolernes yngste klasser får den femte time, som de var lovet, og at bibiotekerne slipper med besparelser på 200.000 istedet for 800.000 kroner.
Istedet skal der blandt andet tages 1,5 mio. kr fra anlægget af parkerings pladser til togsporet i Langeskov. Og så skal der findes besparelser indenfor det administrative personale på 500.000 kroner.