I det fynske folks tjeneste

SF vil have fixerum

Odenses narkomaner skal have et fixerum. Det foreslår SF, der vil forbedre narkomanernes vilkår og samtidig få dem i behandling.

-

P>Odenses narkomaner skal have et fixerum. Det foreslår SF, der vil forbedre narkomanernes vilkår og samtidig få dem i behandling.

Hidtil har narkomanerne i Odense fixet på et toilet ved Brandts Klædefabrik i Odense. Men nu har kommunen lukket det - og derfor flyder det med brugte kanyler i området.

Sundhedsrum

SF vil nu have Odense Kommune til at oprette et fixerum.

- Vi foreslår, at narkomanerne får et sundhedsrum, hvor de under ordentlige forhold kan tage deres stoffer og få hjælp og rådgivning fra en sygeplejerske, og de skal også have vejledning i, hvordan man kan komme i behandling. Det vil mindske problemerne med at narkomanerne bare smider deres brugte kanyler, siger Brian Dybro Formand, SF, Odense

Social ansvarlighed

Der findes ikke nogle fixerum i Danmark - men både i Holland og Tyskland har man indrettet lokaler, hvor narkomaner i fred og ro kan tage deres stoffer.

- Selvom stofferne er forbudte, så tager narkomanerne dem alligevel. Det er udtryk for social ansvarlighed, hvor man anerkender narkomanernes problemer og forsøger at hjælpe dem videre, siger Brian Dybro.

SF har sendt forslaget til rådmand Jørgen Lund(V). SF foreslår, at kommunen i samarbejde med Socialministeriet opretter fixerummet i en to års forsøgsperiode.  

Blandt de andre partier modtages forslaget dog med skepsis.

- Vi har ingen fælles holdning i socialdemokratiet til fixerum, det er en sag hvor medlemmerne må afgøre deres egen holdning. Jeg mener, at hvis man skal have fixerum, så må man også udlevere stofferne til narkomanerne, siger Leif Knudsen fra Socialdemokraterne.

Skal der være sundhedsrum til narkomanerne? Hvad mener du? Deltag i debatten.