SF ville konstituere sig med Jan Boye

Hidtil har SF i Odense stået last og brast med Socialdemokratiet og Anker Boye, men da slaget var tabt på valgnatten, var SF klar til at kaste sig i armene på De Konservatives Jan Boye for at bevare indflydelse.

Da Anker Boye på valgaftenen i Odense tilbød den radikale Erik Simonsen borgmesterposten tog SFs afgående rådmand Villy Larsen et usædvanligt skridt.

Han prøvede at komme med i en konstituering med den konservatie vinder af valget Jan Boye.

Eftersom venstrefløjen ikke havde flertal i Odense eksisterede der ikke længere en troskabsaftale mellem SF og Socialdemokratiet, så Villy Larsen gik på jagt efter de borgerlige forhandlere for at komme med i en konstituering.

Hjælp fra Søren Møller

Trods hjælp fra den afgående konservative rådmand Søren Møller lykkedes det ikke Villy Larsen at komme ind til Jan Boye - som nåede at underskrive en aftale med Erik Simonsen uden at SF kom til fadet.
 
Villy Larsen, der var en fjerdedel af SF's forhandlergruppe, nægter at have handlet bag spidskandidaten Stina Villumsens ryg - men vil heller ikke bekræfte, at det var efter aftale med hende at han gik efter at få SF med i en alliance med Konservative, Venstre og Radikale.

Oversigt

    Oversigt