SF'er: Rygeforbud er sundhedsfascisme

SFs fynske folketingskandidat, Carl Valentin, er i oprør over at Fynbus indfører rygeforbud på udendørsarealerne ved busterminalen i Odense fra 1. juli.

Forbuddet, der også omfatter rygning på DSBs perroner, har fået Carl Valentin, der er landsformand for SF Ungdom og folketingskandidat for SF på Fyn op i det røde felt.

- De stramninger, der har været af rygeloven de seneste år, er grundlæggende fornuftige, fordi folk ikke skal udsættes for passiv rygning alle steder. Men når man begynder at forbyde rygning udendørs, så er vi altså gået for langt. Uanset om det er DSB eller politikerne, der beslutter det, siger Carl Valentin.

I følge den unge politiker, så indskrænker forbudet friheden for almindelige borgere, og raser han over, at personalet i busserne og i toget bliver ramt.

- Jeg synes, det tenderer til sundhedsfascisme. Den nye lovgivning vil reelt betyde, at togpersonalet ikke længere får mulighed for at ryge i de små pauser, de har på stationerne. Det vil med stor sandsynlighed forringe deres arbejdsglæde, og for mange er en hel arbejdsdag uden en smøg helt utænkelig. I værste fald frygter jeg, at nogle vil sige op på grund af det her, siger SFs folketingskandidat.

Oversigt

    Oversigt