SFer: Vi kan lære noget af Dansk Folkeparti

- Vi kan lære noget af Dansk Folkeparti, af deres snusfornuft, siger SFs Karsten Hønge til TV2/Fyn.

Et varmt emne på Folkemødet på Bornholm er Dansk Folkeparts store valgsejr ved det netop overståede valg til Europa Parlamentet.

- Jeg syntes, at vi kan lære noget af Dansk Folkeparti. Jeg deltager ikke i den der hånende og nærmest hetzagtige holdning mod Dansk Folkeparti, siger det fynske Folketingsmedlem Karsten Hønge fra SF til TV2/Fyns hold på Folkemødet.

- Der er nogen ting ved Dansk Folkeparti, som jeg ikke kan fordrage. For eksempel, at de lægger op til at had mod udlændinge, og deres hykleriske forhold til at sige et og så gøre noget andet. Men det positive jeg vil sige om Dansk Folkeparti er den jordbundethed, der er over partiet, siger Karsten Hønge fra SF til TV2/Fyn.

Karsten Hønge mener, at Danske Folkeparti er lige så almindelige at arbejde sammen med som alle andre partier i Folketinget. Og han kan uden problemer arbejde sammen med Dansk Folkeparti, hvis det tjener SFs synspunkter.

- De er villige til at ændre politik, hvis der er omstændigheder, der taler for det. Det træk kan jeg godt lide ved dem. Og jeg kan godt lide det blik, de har for de svageste i Danmark, siger Karsten Hønge til TV2/Fyn.

Oversigt

    Oversigt