I det fynske folks tjeneste

SF'ere vil have Radikale med i regering

Flertallet af SF's lokalformænd vil have De Radikale med i en ny regering. Og R skal lokkes med indrømmelser på integrationspolitikken, mener hver tredje.

Hellere en ny regering med deltagelse af De Radikale end en ren rød regering udelukkende bestående af S og SF.

Sådan lyder beskeden fra flertallet af SF's lokalformænd til SF's formand, Villy Søvndal, dagen før partiet indleder sit landsmøde i Odense.

Et landsmøde, der, i partiet gættes på, kan blive det sidste inden næste valg.

I en rundspørge foretaget af Ritzaus Bureau, som 62 af lokalformændene har deltaget i, siger 62 procent, at de foretrækker en S-SF-R-regeringen, hvis flertallet skifter ved næste valg, mens under halvt så mange - 28 procent - udelukkende foretrækker folkesocialister og socialdemokrater i ministerbilerne.

Samtidig siger hver tredje af lokalformændene - 34 procent - at SF og S for at lokke De Radikale med i en kommende regering skal give indrømmelser til partiet på integrationsområdet. Tilsvarende er det 26 procent, der svarer nej til det spørgsmål.

De Radikale kan dog godt opgive at få opblødninger i forhold til den integrationspolitiske linje, som S og SF allerede har lagt, fastslår Villy Søvndal.

- Vi har lagt vores integrationspolitik fast i det fælles udspil, vi lavede i august. Det går vi ikke ud og laver om. Det, at en tredjedel af lokalformændene har en opfattelse, er jo ikke det, der kommer til at afgøre SF's politik, lyder det fra Villy Søvndal.

Han understreger dog, at han ligesom flertallet af lokalformændene helst ser De Radikale deltage i en kommende regering.

Hos De Radikale er næstformand for folketingsgruppen Morten Østergaard glad for opbakningen fra SF-baglandet.

- Jeg håber, at det vil være med til at finde den fornødne forhandlingsvilje hos alle parter efter et valg, for alle skal være villige til at indgå kompromisser. Vi forventer at få indflydelse på alle områder, siger Morten Østergaard.