SiD chokeret over lukning af varslingspulje

SiD i Middelfart er i chok over, at regeringen vil nedlægge varslingspuljen, der skulle have hjulpet fyrede specialarbejdere på Vestfyn. I følge SiD kommer 180 fyrede medarbejdere fra Walker til at mangle tilbud om omskoling.

-

SiD i Middelfart er i chok over regeringens planer om at lukke varslingspuljen, der skulle have hjulpet fyrede specialarbejdere på Vestfyn.


\"Jeg er næsten lige så chokeret over, at regeringen vil nedlægge varslingspuljen, som at man kan finde på at lukke en stor virksomhed hen over en nat\", siger SiD-Formand Gert B. Pedersen til Fagbladet.


I sidste uge kom det frem at 280 medarbejdere vil miste deres job, når udstødningsvirksomheden Walker lukker. 180 af medarbejderne er medlem af SiD, og deres mulighed for at blive omskolet, få uddannelse eller få lavet handlingsplaner bliver reduceret nu da varslingspuljen på 6,5 mio. kr bliver nedlagt.


Møde torsdag
SiD-Formanden skal torsdag holde møde med tillidsfolkene på Walker for at afsøge, om der er andre muligheder for at hjælpe de fyringstruede medarbejdere, når de ikke længere kan bruge varslingspuljen.


I løbet af 1½ år har Vestfyn mistet 600 SiD-arbejdspladser, og derfor må mange af medarbejderne fra Walker søge indenfor andre brancher, hvis de vil finde beskæftigelse.

Oversigt

    Oversigt