SiD-skolen solgt: Nu som fri- og efterskole

Rantzausminde Efterskole og Svendborg Friskole flytter sammen i den tomme SiD-bygning.

I lang tid så det ud som om, SiD-skolen i Gl. Hestehauge på Sydfyn skulle være flygtningecenter - men sådan gik det ikke, og nu er skolen i stedet blevet solgt til et helt andet formål.

Efter sommerferien rykker 130 efterskoleelever fra Rantzausminde ind sammen med elever fra Svendborg Friskole. Det giver mere plads for de to skoler, der længe har været presset på kapaciteten - og det glæder efterskolens viceforstander.

- Det er en fantastisk mulighed. Vi skal ud i området og sætte vores efterskole-præg - det er jo et gammelt konferencecenter, så der er lange, kedelige gange - men det skal vi nok få gjort noget ved, fortæller Bo Kristendsen, der har været på skolen siden 1995.

Her til morgen blev eleverne orienteret om flytningen - de var mest bekymrede over, at kommende 'gammel-elevfester' ikke vil blive på Rantzausminde, men i de nye lokaler. Og var de også lidt utrykke ved udsigten til endnu en stor ændring.

- Der er ikke truffet en beslutning endnu, men det ligger klart i kortene, at der skal ske et navneskift. Nu skal det jo både være fri- og efterskole, så det vil være oplagt at kalde det Svendborg Fri- og Efterskole, siger Bo Kristensen.

Det er ambitionen, at skolen i fremtiden skal være hele Svendborgs mødested, med mulighed for store konferencer og samlinger - især i de to sommermåneder, hvor der ikke er elever på skolen.

Oversigt

    Oversigt