I det fynske folks tjeneste

Sidste tigerunge er død

Den sidste tigerunge er død, efter at moderen mistede interessen.

Den sidste tigerunge af trilling-kuldet i Odense Zoo er død.

Jublen var stor, da Odense Zoo i starten af maj kunne præsentere trillinge-tigerunger. Men en for en har ungerne mistet livet. De to første unger døde formodentlig, fordi moderen lagde sig på dem, hvorefter moderen mistede interessen for den sidste.

- Vi ved ikke præcist hvad der er sket. Men vi har fulgt hende tæt, og det er som om hun mister interessen, efter at de to andre unger døde, siger formidlingschef, Nina Collatz.

Odense Zoo fortæller, at det ikke er usædvanligt, at det er svært for en førstegangsfødende tigermor at passe ungerne.

- Førstegangsfødende har svært ved at finde ud af det første gang. Vi kunne godt have gået ind og flasket ungen op og passe den i stedet for moderen. Men så ville den ikke lære at håndtere mor-rollen til næste gang den, siger Nina Collatz.

Odense Zoo har altså valgt at lade den sidste tigerunge dø og lade naturen gå sin naturlige gang.På Odense Zoo's hjemmeside uddyber zoolog Bjarne Klausen beslutningen.

- Vi vil aldrig gå ind og blande os i det. Hvis vi tager killingerne væk fra deres mor, vil vi sikkert få fysisk sunde tigere ud af det, men psykisk vil de få det svært, og de vil antageligt ikke kunne omgås andre tigere senere i livet. Den situation ønsker vi ikke.

Ved du noget? Så send os et tip