Siemens opsamler de fyrede fra Vestas

Tyske Siemens i Brande nyder godt af de mange vindmøllearbejdere, der blev fyret i Vestas.

Vindmøllekoncernen Vestas fyrede i efteråret over 2000 danskere, som nu har sat jagten ind på nye job. I Nakskov, Skagen og på Langeland ser jobmulighederne sorte ud, men i Viborg har de fyrede fået øjnene op for en tyske pendant til Vestas.

Hos Siemens Wind Power vil man således udvide med 400 nye medarbejdere. Og den tyske vindmølleproducent, der blandt andet har fabrik i Brande, har allerede samlet de første Vestasfolk op fra ledigheden.

- I løbet af den seneste måned har vi ansat omkring 100 nye folk på vores fabrik i Brande. At der en del Vestasfolk fra Viborg imellem, er da vist meget naturligt, siger kommunikationsdirektør i Siemens John Finnich Pedersen.

Nyheden om jobmuligheder i Siemens er også nået til Skagen, hvor Vestas i efteråret fyrede 130 personer. I fagforeningen 3F valgte man således at tage utraditionelle midler i brug ved at sende en bus med ledige Vestasfolk på tur til Siemens.

- Vi hyrede en bus for at tage med de fyrede Vestasfolk på studietur til Siemens Wind Power i Aalborg. Det, håber vi selvfølgelig, vil give et afkast, siger formanden for 3F i Frederikshavn, Martin Dahlberg.

Her godt tre måneder efter, at Vestas annoncerede fyringerne og fabrikslukningerne i Skagen, Viborg, Rudkøbing og Nakskov, er der intet overblik over, hvor mange der er kommet i arbejde igen.

Det viser en rundringning til lokalforeninger i fagforbundet 3F, som Ritzau har foretaget.

- Vi kender ikke det præcise tal endnu, men det er stadig meget få, der har fået arbejde, siger Linda Nielsen, der er næstformand i 3F Ringkøbing-Holmsland.

Men generelt ser det sort ud for de fyrede på "toppen af Danmark", vurderer Martin Dahlberg:

- Der er ingen job i Skagen. Og i Frederikshavn Kommune er vi i forvejen hårdt ramt af virksomhedslukninger. Siemens er en mulighed, men de får jo hele 230 ansøgninger om dagen.

Oversigt

    Oversigt