Sigtet for brud på våbenlov og trusler efter Facebookbillede

En 19-årig ung mand er blevet sigtet for brud på våbenloven og trusler efter han lagde et billede af en pistol på Facebook.

"Kom ud og leg, din søn af en luder."

Hvis man skriver det på Facebook og tilføjer et billede af sig selv med en pistol i hånden, så kan man godt ende med at komme i konflikt med loven.

Det må en 19-årig fynbo sande. Han er nu sigtet for både trusler og brud på våbenloven efter ovennævnte blev postet på det sociale medie Facebook.

Selv om det ikke var en rigtig pistol, men en hardball-pistol, har politiet vurderet, at opslaget kan skabe frygt, og derfor reagerede de på det.

- Det kan være svært at se forskel på en almindelig pistol og en hardball-pistol, så han bliver sigtet for det, siger Mie Brøchner, vagtchef hos Fyns Politi.

At et Facebook-opslag kan få så konkrete konsekvenser, kommer måske stadig bag på mange. Men der der god grund til lige at gennemtænke situationen, inden man trykker på send-knappen.

- For nogen kan der måske være et ekstra behov for at tænke sig om, inden man skriver på de sociale medier, siger Mie Brøchner. 

Udover trusler og brud på våbenloven blev han også sigtet for tyveri, da politiet fandt koster fra et indbrud i en personbil sidste lørdag, da de opsøgte den unge mand i forbindelse med sagen.

Oversigt

    Oversigt