I det fynske folks tjeneste

Sikkerheden høj i Odense Zoo

01:14
02:19

Tigeranlægget i Odense Zoo, er mere sikkert end det i København, vurderer zoolog i Odense Zoo Nina Colatz Christensen.

1 af 3

Den tragiske ulykke i Københavns Zoo vil næppe kunne gentage sig i Odense, selvom intet er umuligt.

Selvom man ikke kan udelukke, at noget ligende vil kunne ske i Odense, anser zoolog i Odense Zoo Nina Collatz Christensen det ikke for særlig sandsynligt:

- Intet er umuligt. Man kan tage en stige og kravle ind til tigrene, men vi har selvfølgelig skærmet af, så det er meget svært at komme ind. Men i og med at der ikke er tag på buret, så er det ikke umuligt.

Det er Rådet for Zoologiske Anlæg under Kulturministeriet og politimesteren i byen og en dyrlæge, der godkender alle anlæg, før de må tages i brug, og det skete også før man tog tigeranlægget i Odense Zoo i brug.

Nina Collatz Christensen er rystet over at høre om ulykken i København, men konstaterer samtidig, at sådanne hændelser desværre finder sted af og til i zoologiske haver rundt om i verden.

Hun fortæller, at hun tidligere har hørt om en død mand hos en spækhugger og en elefant, og nogle gange er der også tale om dramatiske selvmord.

Høj sikkerhed i Odense

For nylig slap en tiger ud af indhegningen i Knuthenborg Safaripark og blev skudt.

Efterfølgende gennemgik Odense Zoo sikkerheden på sit tigeranlæg, og onsdagens episode i København vil også blive diskuteret i Odense Zoo.

Men Nina Collatz Christensen maner til ro og understreger, at Odense Zoo har en høj sikkerhed i tigeranlægget.

Odense Zoos tigeranlæg adskiller sig fra det i København. Der har man en tigergrotte, mens anlægget i Odense er af et andet design, hvor man bevæger sig rundt om anlægget, der har en han og en huntiger.

Ved du noget? Så send os et tip