Silo-naboer skal blive en uge på hotel

Fredagens storm kan vælte siloen i Assens. Den er så ustabil, at de evakuerede tidligst kommer hjem om en uge.

Beboerne i Næsgade i Assens må forberede sig på et længere ophold på Markussens Hotel. Tidligst torsdag i næste uge, får de lov at vende hjem.

Det oplyser Assens Kommune og Fyns Politi, efter at det rådgivende ingeniørfirma Rambøl har udarbejdet en risikovurdering.

Den viser, at siloen i øjeblikket står stabilt, men at fredagens varslede storm kan få den til at styrte sammen. Derfor opretholder myndighederne sikkerhedszonen omkring siloen.

I en fælles pressemeddelelse skriver politiet og kommunen, at "vindpåvirkning kan påvirke stabiliteten, navnlig i tilfælde af, at vinden kommer fra syd". Og det er netop den retning, som vinden ifølge DMI vil komme fra fredag.

Det har ikke været muligt for Rambøl at fastslå præcist, hvor meget siloen er skadet.

Den har rykket sig på soklen, og man kan udefra se tydelige skader på den. Men det har af sikkerhedsgrunde ikke været muligt at komme ind i siloen og undersøge skaderne nærmere.

Tirsdag var det meningen, at den gamle sukkersilo skulle være væltet med sprængstof, men den blev stædigt stående.

Nu har Assens Kommune bedt Nordic Sugar, som ejer siloen, og de involverede entreprenører om at forberede en ny sprængning.

Det forventes at vare en uges tid, og indtil da må de evakuerede blive på hotellet. De vil dog få mulighed for sammen med politiet at hente "nødvendige personlige ejendele" i deres hjem.

Problemerne med den genstridige silo betyder desuden, at indvielsen af Assens Arena, som skulle have fundet sted onsdag, er udskudt på ubestemt tid.

Oversigt

    Oversigt