I det fynske folks tjeneste

Siloer skal væltes

Et af Kertemindes vartegn, siloerne på havnen, står nu for fald. Et flertal af politikerne har besluttet, at siloerne skal jævnes med jorden hurtigst muligt.

01:22

00:55

1 af 3

Siloerne er ikke længere i brug - senest er de blevet brugt af kunstnere til udsmykning i størrelse large.

Men borgmester Sonja Rasmussen (løsgænger) mener, at det vil gøre det nemmere at få udviklet havnen, hvis siloerne er væk. På den måde vil det være mere attraktivt for investorer at gå ind i arbejdet med at omdanne havnen.

- For nogle år siden kunne man have kunstudstilling i siloerne, men nu siger beredskabet, at det er for farligt. Det er jo ærgerligt at have sådan et stort dødt område, som borgerne slet ikke kan bruge, siger Sonja Rasmussen til TV 2/FYN.

Næste år har Kerteminde købstadsjubilæum, og her forestiller borgmesteren sig, at siloerne er væk og at der kan foregå aktiviteter på græsplænen, der vil være der i stedet for.

Vil investere frem for at spare

Kun Venstre, Konservative, Borgerlisten, Dansk Folkeparti og borgmesteren stemte for siloernes endeligt. Socialdemokraterne, SF og løsgængeren Steen Glue Wisborg undlod at stemme.

Der er sat 2,5 millioner kroner af til at fjerne siloerne og reetablere området.

- Hvis vi bare havde puttet pengene ind i kommunens drift var de væk på 15 måneder. Vi skal i stedet have skabt noget udvikling, så vi kan tiltrække flere borgere, så vi kan få flere skatteindtægter, siger Sonja Rasmussen.

Læs mere om planerne for en renæssancehavn i Kerteminde her