Sjældent fund på Sydfyn

En velbevaret og sjælden urnegrav fra den yngre bronzealder er blevet fundet af arkæologer ved Kirkeby på Fyn.

En urnegrav fra den yngre bronzealder er dukket op i forbindelse med arkæologers udgravninger ved Kirkeby på Sydfyn. Der er tale om en meget velbevaret og sjælden urne, fortæller en af arkæologerne fra Svendborg Museum.

- Urnen er af keramik og har siksakornamentik på siden. Vi har ikke tømt den endnu, men den kan indeholde gravgaver i form af knive, rageknive, knapper og nåle, ud over de knoglerester, vi allerede har set i overfladen. Alt sammen noget, der kan give os et spændende indblik i, hvordan man levede i bronzealderen, siger arkæologistuderende Henrik Berndt til Ritzau.
 
I Kirkeby-området er det over 50 år siden, at der er fundet urner som denne fra bronzealderen. Det var i 1953-54 i forbindelse med grusgravning ved Kirkeby Sand.

- Hvad der er særligt spændende ved dette fund er, at urnen tilfældigvis er blevet nedlagt i et kulturlag fra yngre stenalder. På denne og en tilstødende mark, som vi allerede har prøvegravet, har vi fundet genstande og anlæg fra sten-, bronze-, jern- og middelalderen, siger Henrik Berndt.

- Det er exceptionelt at have så mange tidsaldre placeret på én lokalitet, og det vidner om, at Kirkeby til alle tider har været et meget attraktivt sted at bosætte sig, siger han.

Oversigt

    Oversigt