Sjældne job: 23 fleksjobbere fastansat på én gang

Jobcenter Odense og OK-Fondens plejehjem Dyruphus og Gurli-Vibeke har skabt 23 nye permanente fleksjob.

Tonni Holst viser rundt på udendørsarealerne på plejehjemmet Dyruphus i Odense. Han fører os mod rosenhaven, der er sprunget ud i fuld flor.

- Hvis der er noget ukrudt, fjerner jeg det. For eksempel ovre ved rosenbedet her, fortæller Tonni Holst. 

Han har i 37 år været i flere fleksjob og har kun kunne arbejde få timer om ugen. Nu har han efter et samarbejde mellem Odense Jobcenter og OK-Fondens plejehjem scoret et fast fleksjob med stabilitet og ansvar for beboernes grønne områder.

OK-Fonden

Tonni Holst har været i fleksjob i 37 år. Nu har han fået et fast fleksjob.
Tonni Holst har været i fleksjob i 37 år. Nu har han fået et fast fleksjob.
Foto: Reza Sahraei

I alt er det lykkedes at finde arbejde til 23 fleksjobbere i Odense.

En af Tonni Holsts nye kolleger på Dyruphus er Gerda Juul Larsen. Fleksjobbet har gjort det muligt for hende at vende tilbage til arbejdsmarkedet, efter sygdomme som stress og slidgigt har gjort det svært for hende at passe et almindeligt job.

- Jeg får taget hensyn til mine fysiske skavanker. Fysisk kan jeg ikke lave ret meget af gangen, og psykisk kan jeg heller ikke altid overskue det og bliver hurtigt stresset, fortæller hun.

Gerda Juul Larsen arbejder på plejehjemmet Dyruphus tre timer to gange om ugen. 

Samarbejdet

Jobcenter Odense har haft svært ved at finde jobtilbud, der kunne passe fleksjobbere som Gerda Juul Larsen og Tonni Holst, der kun kan arbejde ganske få timer.

- Odense Kommune havde udfordringer ved at finde arbejdsgivere, der kunne finde arbejdsopgaver til personer, der er godkendt til flekstjob på en til fem timer om ugen, fortæller jobkonsulent Kim Marnow.

Det ændrede samarbejdet med OK-Fonden, og i foråret blev 25 fleksjobbere tilmeldt et uddannelsesforløb med jobgaranti på plejehjemmene Dyruphus og Gurli-Vibeke. 23 gennemførte forløbet og blev alle ansat i permanente minifleksjob 1. juli.

De 23 fleksjobbere på plejehjemmene har givet ledige hænder til ekstra service for beboerne, mens fagpersonalet har fået mere tid.

Chef for plejehjemmene Dyruphus og Gurli-Vibeke, Anne Mulberg Dahl, ser derfor fleksjobberne som en fordel for både plejehjem og ansatte.

- Vores faguddannede personale får mere kvalitetstid sammen med vores beboere til at lave aktiviteter eller være sammen en til en, når opvasken bliver taget eller tøjet bliver vasket, fortæller chefen.

Processen

Kim Marnow håber da også, at flere virksomheder som Dyruphus og Gurli-Vibeke indser mulighederne ved fleksjobansættelser.

- Virksomheder får løst nogle opgaver, de ellers ikke ville få løst. Fleksjobbere går ikke ind og overtager job fra andre, men nogle ekstra opgaver kan de få løst, og specielt en ekstra service kan de yde, fortklarer jobkonsulenten.

Mens plejehjemmet Dyruphus har fået ekstra hænder, har Gerda Juul Larsen og Tonni Holst fået stabilitet i hverdagen.

Oversigt

    Oversigt