I det fynske folks tjeneste

Sjusk med brandsikkerhed i Tommerup-hus

Brandsikringen var ikke i orden på Teglhøjen i Tommerup St.på Fyn, hvor en voldsom brand kostede to drenge livet den 23. juni.

Branden i Tommerup kostede to små drenge livet.

Assens Kommune har efter undersøgelser på stedet varslet et påbud over for udlejeren af boligerne på Teglhøjen, HD Ejendomme.

- Brandsikringen var ikke udført, som det var vist på de godkendte tegninger, siger Lars Evald Jensen, der er leder af kommunens byggeafdeling til Fyens Stiftstidende.

Ilden bredte sig fra den bolig, hvor branden opstod, til begge nabohuse i rækkehusbebyggelsen, og alle tre boliger nedbrændte.

Ifølge Lars Evald Jensen manglede konstruktionen cirka 10 centimeter i trempelbeklædningen og mellem fem og syv centimeter i tagrummet i at være i tæt forbindelse med den yderste beklædning.
- Jeg vil personligt sætte et stort spørgsmålstegn ved, om spredningen af branden helt kunne have været forhindret, men brandudbredelsen kunne i hvert fald have været forsinket, siger Lars Evald
Jensen.

Han oplyser, at HD Ejendomme har accepteret påbuddet og er gået i gang med at udbedre brandsikringen. Sagen udløser derfor ikke en bøde.

Politiinspektør Benny Linde Larsen fra Fyns Politi siger, at politiet ikke har undersøgt, om de andre boliger kunne have være reddet, hvis sikkerheden havde været i orden.

Peter Uldall Borch, der er direktør i HD Ejendomme, havde i går ikke tid til at kommentere den manglende brandsikring over for Fyens Stiftstidende.