200 kæmper i skoleskak: - Jeg kan godt li' mit åbningsspil

Omkring 200 børn og unge er i denne weekend samlet til DM i skoleskak og læringsfestival i Ollerup på Sydfyn.

Interessen for skoleskak er nærmest eksploderet, og 500 skoler er med i turneringen - heraf 40 på Fyn.

Adam Stanczyk Christensen fra Faaborg er en af deltagerne. Han har spillet skak i 4 år og satser på en placering som nummer 6-7 stykker. Men - som han siger - så kan det også gå rigtig dårligt - eller rigtig godt.

- En god skakspiller skal have sin egen stil. Man skal have et godt åbningsspil, et godt midtspil og et godt slutspil. Jeg kan godt lide mit åbningsspil. Men jeg øver stadig lidt på slutspillet, fortalte han TV 2/FYN inden turneringen gik i gang.

artiklen fortsætter efter videoen ... 

 
Fotograf: Ole Holbech

Deltagerne i DM på Den Frie Lærerskole i Ollerup har kvalificeret sig ved regionale kreds- og kommunemesterskaber, og vinderne af DM skal repræsentere Danmark ved Nordisk mesterskab i februar.

Udover skakdysten er der plads til fællesaktiviteter for deltagerne og deres medbragte familiemedlemmer.

Formanden for Dansk Skoleskak fremhæver, at børn har godt af at spille skak - også ud over det sportslige.

- Skak kan rigtigt mange ting. Først og fremmest er det noget, der får børn ned i tempo. I skak skal man tænke sig om og lægge planer. Det er en anderledes øvelse end det de fleste børn er vant til til daglig. Det er de "i trækket" hele tiden - men her er de kun "i trækket" hver anden gang. Det der med at vente på, at andre skal tænke sig om, er en rigtig god øvelse for børn, siger Jakob Rathlev, der er formand for Dansk Skoleskak.

Om Dansk Skoleskak

 
 
 

 

Oversigt

    Oversigt