Ung mand sprang ud fra Storebæltsbroen: Skal betale over 66.000 kroner i bøde

To mænd skal betale for en redningshelikopter, der blev sendt afsted for at redde den ene af de to, der frivilligt sprang i vandet fra Storebæltsbroen.

Der blev slået den helt store alarm, da en 23-årig mand i september sidste år sprang ud fra Storebæltsbroen.

Både brovagten og flere bilister kontaktede politiet, der blandt andet sendte en redningshelikopter ud for at redde den unge mand.

Men det viste sig ubegrundet, for den 23-årige mand var iført badebukser, da han gik ud på Storebæltsbroens lavbro fra fynssiden. Han sprang for sjov og svømmede selv i land, mens hans 27-årige ven filmede det.

Det har nu kostet de to en samlet bøde på 66.891 kroner.

Det skriver Retten i Svendborg på sin hjemmeside.

Stor aktion

De to dømte var på vej fra Fyn mod Sjælland og standsede før Storebæltsbroen. Den ene tiltalte gik iført badebukser op på lavbroen, hvor han i nødsporet gik i retning mod Sjælland.

Da han var kommet et stykke ud på broen, kravlede han over rækværket, hvor han stillede sig med ryggen mod broen og sprang i Storebælt. Herefter svømmede han i land.

Den anden tiltalte filmede springet efter deres aftale.

Brovagten og flere bilister havde alarmeret politiet om, at der gik en person på lavbroen, og at han kravlede over rækværket. Politiet iværksatte en redningsaktion, hvor altså blandt andet en redningshelikopter blev tilkaldt.

Kort tid efter udspringeren var kommet i land, blev han kontaktet af politiet, og redningsaktionen blev afblæst.

Stor bøde

De tiltalte erkendte springet og optagelsen, men nægtede at de havde forsæt til at påkalde sig hjælp.

Den 23-årige springende mand skal betale 5.000 kroner, mens hans kammerat fik en bøde på 2.500 ”for ugrundet at have påkaldt sig hjælp”, som der står i straffelovens paragraf 135.

Derudover skal de to mænd også betale for redningshelikopteren, som løber op i en pris på 59.391 kroner.

Oversigt

    Oversigt