I det fynske folks tjeneste

Skal du se pinsesolen danse? - det bliver ikke på Fyn

Pinsemorgen er der størst solchance i Sydvestjylland. Generelt ser weekenden sommerlig ud, forudser DMI.

Set fra Fyn bliver der pinsemorgen formentlig ikke nogen smuk solopgang som denne, der er fanget ved Kværndrup. Foto: Shutterstock/Scanpix

Vil du se pinsesolen danse, skal du ikke forvente, at den dukker op på de fynske længdegrader.

Meteorologerne hos DMI forudser nemlig, at det bliver det sydvestlige Jylland som vil blive velsignet med pinsesolen - hvis den i det hele taget dukker op.

Men ellers byder kalenderårets første sommerweekend på ganske hæderligt vejr.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Frank Nielsen tidligt fredag morgen til Ritzau.

- Fredag vil der komme en del sol i det meste af landet, og vi kan se frem til omkring 20 grader og kun en svag vind. I aften bliver det både tørt og vindstille, så det bliver også en fin aften, siger Frank Nielsen.

Lørdag bevæger et svagt højtryk sig ind over landet, hvilket betyder, at dagen starter med sol og 20-21 grader.

Men i løbet af eftermiddagen og aftenen ventes en front med regn og tordenbyger at passere landet fra sydvest.

- Det ser ud til, at regnbygerne først når Jylland i løbet af eftermiddagen og sjællænderne i løbet af aftenen, siger Frank Nielsen.

- Og det ser ud til, at der kommer mest regn i Sydvestjylland, men ingen kan vide sig helt sikre, tilføjer han.

Søndag er det pinsedag, og vil man opleve pinsesolen danse, er der bedst chance for det i den sydvestlige del af Jylland, vurderer meteorologen.

- Søndag morgen vil der nok hænge nogle skyer i den nordlige og østlige del af landet, mens der vil være bedst chance for at se solen mellem skyerne i Sydvestjylland, siger han.

Søndag bliver en smule køligere og lidt mere blæsende end de foregående dage, og hvis temperaturen når op på 20 grader, skal vi være heldige, mener Frank Nielsen.

Mandag, hvor der skrives både andenpinsedag, grundlovsdag og fars dag i kalenderen, begynder ganske pænt med nogen sol i den østlige del af landet.

- I løbet af dagen vil der trække et område med skyer og byger ind over den vestlige og nordlige del af Jylland. Til gengæld ser det ud til at blive pænt vejr i den østlige del af landet, siger Frank Nielsen.