Skal forlade Danmark på grund af for meget arbejde

Nepalesiske Shalik Ram er i gang med sin Master på SDU, men han har arbejdet for meget under sine studier og skal derfor forlade Danmark.

En nepalesisk familie fra Odense står til at skulle forlade Danmark i januar. Afslaget på permanent opholdstilladelse sker en måned inden,  Shalik Ram skal forsvare sin master på Syddansk Universitet. Hele hans uddannelse, der har taget otte år i Danmark, har kostet familien 450.000 kroner.

- Jeg er trist over det, siger han.

Med det visum, som Shalik Ram har, er det kun tilladt at arbejde 15 timer om ugen, og det havde han ikke været opmærksom på. Konsekvensen for overarbejdet er nu at han skal udrejse fra Danmark.

- Jeg stoppede med det samme. Jeg ringede til min chef og gjorde dem opmærksomme på det, men de vidste det heller ikke, forklarer Shalik Ram, der er ved at lægge sidste hånd på sit speciale, som skal afleveres d. 4. januar.

'Min familie er uskyldig'

Shalik Ram har boet i Danmark i otte år, mens hans kone Rita Ram har boet i Danmark i fem år.  Deres søn Sean, på tre år, er født og opvokset i Danmark.

-Jeg er ikke kommet til Danmark for at arbejde, men jeg er kommet her for at studere, og det har jeg også bevis på, forklarer Shalik Ram.

Han er i gang med sin Master på Syddansk Universitet, hvor han læser erhvervsøkonomi. Han var nødsaget til at arbejde for at forsørge sin kone og søn.

 Jeg har dummet mig, jeg arbejdede for meget. Men hvis man tænker på min familie, så er de uskyldige. De har ikke gjort noget, forklarer Shalik Ram.

Advokat: Det er uprofessionelt

Familien har mange danske venner, der har hjulpet dem i den hårde tid, og ifølge familiens advokat, har Udlændingestyrelsen handlet uprofessionelt.

-  Han siger, at det er en uprofessionel afgørelse, fortæller Shalik Ram.

Han skal forsvare sin speciale i slutningen af februar, men det er meningen, at familien skal forlade landet d. 7.  Januar.

Familien havde planer om at søge om permanent opholdstilladelse, købe en lejlighed og arbejde i Danmark, når Shalik Ram blev færddiguddanet.

- Jeg kommer til at savne det danske samfund, og alt det jeg har lært i Danmark, afslutter han.

Se indslaget med familien i aften på TV 2/Fyn kl. 19.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt