I det fynske folks tjeneste

Per skal save centimeter af sin bro: Den er blevet for bred

For to år siden byggede Per Skovly Jensen fra Thurø en bådebro ud for sin grund. Nu skal han til at save 60 centimeter af broen, for kommunen har besluttet, at bådebroen er for bred.

00:00

Per Skovly Jensen fra Thurø byggede en bådebro ud for sin grund for to år siden. Men nu tvinges han til at skulle finde den store sav frem. Svendborg Kommune har nemlig besluttet, at bådebroen er for bred. Video: Mie Flyttov

Per Skovly Jensen fra Thurø tvinges til at skære 60 centimeter af sin bådebro ud for sin grund. Siden broen blev bygget for to år siden, har Svendborg Kommune nemlig afgjort, at broen overskrider den tilladte bredde. 

Læs også Se ruten her: Bevaringsværdige skibe flyder forbi Fyn

- Det kan sgu ikke passe, at man skal hen og skære noget af en bro, når man har lavet den, som den er her, mener Per Skovly Jensen.

Ifølge nye regler må private broer langs kommunens kyster være 1,5 meter i bredden, og derfor er Per Skovly Jensens 2,10 meter brede bådebro for stor. Han har indtil december til at gøre bådebroen mindre. 

I 2013 fik Per Skovly Jensen ellers mundtligt bekræftet, at han kunne bygge en ny bådebro i samme længde som den gamle. Han mener ikke, at han blev informeret om, hvor bred bådebroen måtte være.

Derfor byggede han to år senere broen i samme bredde, som de bådebroer, der ligger i den lokale lystbådehavn.

Alligevel skal der nu saves 60 centimeter af.

Den tilladte bredde for private bådebroer i Svendborg Kommune er 1,5 meter. Derfor skal Per Skovly Jensens bro afkortes med 60 centimeter. Grafik: Niklas Larsen

- Jeg er frustreret over, at vi skal skære den af. Vi må rette os efter, hvad de kloge hoveder siger, men jeg mener, at de skal prøve at komme til fornuft, så vi kan finde en løsning på det, siger Per Skovly Jensen.

Manglende byggetilladelse

Havde Per Skovly Jensen søgt kommunen om skriftlig tilladelse til at bygge en ny bådebro, ville han ikke stå i denne situation, han er i nu, mener formand for kommunens Miljø-, Klima- og Trafikudvalg, Birger Jensen (V).

- Når man bygger en bådebro eller en carport, skal man søge tilladelse, og så vil man få en nøjagtig beskrivelse af, hvad man kan og ikke kan. Det havde han også fået her, hvis han havde søgt om tilladelse til at opføre en bro, siger Birger Jensen.

Per Skovly Jensen har efterfølgende søgt om dispensation, men har fået afslag.

- Vi har i Svendborg nogle ret klare regler på det område her, der beskriver, hvor lange og brede, broerne må være. Det er kendte regler, og dem burde han også have kendt, da han etablerede sin bro. Derfor har vi stået fast på, at vi følger reglerne, fortæller udvalgsformanden.

Svendborg Kommune kan ellers vælge at give dispensation, men i Per Skovly Jensens tilfælde, mener udvalgsformanden, at overskridelsen af bredden er for markant til at reglerne kan bøjes.

- Overskridelsen er så stor, at det ikke kun er bagateller, siger Birger Jensen.

Per Skovly Jensen har anket Svendborg Kommunes afgørelse til Kystdirektoratet. 

03:26

Per Skovly Jensen fra Thurø byggede en bådebro ud for sin grund for to år siden. Men nu tvinges han til at skulle finde den store sav frem. Svendborg Kommune har nemlig besluttet, at bådebroen er for bred.

Luk video