Hjalte Froholdt skriver historie: Draftet til NFL som anden dansker nogensinde

Hjalte Froholdt er blevet draftet til NFL, den bedste liga for amerikansk fodbold.

Der er netop skrevet fynsk historie i den amerikanske delstat Arkansas.

New England Patriots har valgt fynske Hjalte Froholdt til sit hold i dette års NFL Draft. Draften er en årlig begivenhed, hvor de 32 hold i National Football League, NFL, den bedste liga for amerikansk fodbold, vælger nye spillere.

Således er han den blot anden dansker, der nogensinde er blevet draftet til ligaen.

- Jeg fik simpelthen tårer i øjnene. Først kunne jeg slet ikke forstå, hvad der blev sagt i telefonen. Så hørte jeg bare "Patriots", siger Hjalte Froholdt til TV 2/Fyn.

Han fulgte selv udvælgelsen direkte på tv fra sin agents hus i Fayetteville, Arkansas. Her havde han selskab af venner og familie.

- Nu skal jeg have et par øl, og så skal jeg bare nyde det her med alle de gæster, der er dukket op. Det er stadig fuldstændig surrealistisk.

Hos New England Patriots bliver det blandt andet Hjalte Froholdts opgave at passe på den profilerede quarterback Tom Brady.

- Rigtige mænd græder ikke, men ...

Med til fejringen af Hjalte Froholdts succesfulde draft er hans søskende og forældre, der har taget turen fra Danmark for at dele oplevelsen med ham.

Hjalte Froholdts far, Hans Froholdt, er især glad for at få sin søn tættere på Danmark. Boston er nemlig en del tættere på Danmark end delstaten Arkansas, hvor han bor nu.

- Det bliver dejligt, at der ikke er så langt over til Hjalte. Jeg er så glad på hans vegne, at jeg slet ikke ved, hvad jeg skal sige. Det kunne ikke have gået bedre, siger han til TV 2/Fyn og tilføjer:

- Rigtige mænd græder ikke, men jeg skal da indrømme, at vi kneb en tåre, da vi fik besked.

Også Hjalte Froholdt glæder sig over at rykke tættere på østkysten.

- Fra Boston til Danmark er der seks timer, så det svarer vel til en tur fra Skagen til Danmark, siger han.

En elefant gennem et nåleøje

Forud for draften var Hjalte Froholdt spået gode chancer for at blive valgt. Alligevel er der tale om en præstation udover det sædvanlige, da konkurrencen om at spille i ligaen er ekstrem hård.

Det fortæller journalist og NFL-ekspert Søren Hygum Hansen, der har fulgt amerikansk fodbold tæt i 20 år.

- Hvis man ser på, hvor lille nåleøjet er, så er det jo helt vildt. Der er millioner af amerikanere, der spiller amerikansk fodbold. En lille andel af dem kommer til at spille for deres high school, en endnu mindre andel spiller for deres universitet, og så er der en meget, meget lille del, der kommer til at spille i NFL. Så det er ret vildt, at en fynbo er i betragtning, sagde han til TV 2/Fyn forud for draften.

Hjalte Froholdts forældre har gjort ham selskab i dagene op til og under draften. Før han blev valgt af New England Patriots for kort tid siden, har de begge følt sig rimelig sikre på deres søns vegne.

- Jeg er ret sikker på, at han bliver draftet. Alle tendenser peger på, at det kommer til at ske, sagde Hans Froholdt til TV 2/Fyn torsdag.

Hjalte Froholdts mor, Lisa Froholdt, har rost sin søns hårde arbejde.

- Det vil være stort for mig, hvis han opnår det, han har drømt om. Jeg vil selvfølgelig være stolt over, at han har sat sig et mål og nået det, og han er bestemt ikke kommet sovende til det. 

Hjalte Froholdt er valgt som nummer 16 i draftens runde fire.

Opdatering
Clock27. apr 2019, kl. 20:46
Artiklens rubrik er specificeret, da Hjalte Froholdt ikke er anden dansker i NFL nogensinde. Han er dog den blot anden dansker nogensinde, der er blevet draftet til NFL. Han er den femte dansker, der er en del af NFL og den tredje dansker, der spiller en kamp, når den tid kommer.
Clock27. apr 2019, kl. 20:58
Artiklen er opdateret med citater fra Hjalte Froholdt og Hans Froholdt.

Oversigt

    Oversigt