I det fynske folks tjeneste

Skamstøtten er malet orange

Den odenseanske fotograf Niels "Niller" Henrik Madsen giver interview til TV-kanalen Bloomsberg.

Den 8 meter høje skulptur Skamstøtten i Hong Kong blev i dag malet orange af den kinesiske demokratibevægelse.

Myndighederne havde forsøgt at forhindre den orange bemaling ved at udvise den danske kunstner Jens Galschiøt og hans medarbejdere fra Hongkong, allerede da de landede i lufthavnen 26. april.

Den odenseanske kunstner Jens Galschiøt opstillede skulpturen Skamstøtten i HongKong som mindesmærke over massakren på Den Himmelske Freds plads i 1989.

Den kinesiske demokratibevægelse besluttede selv at male skulpturen orange for at sætte fokus på menneskerettighederne i Kina og på det verdensomspændende projekt om at bruge af farven orange i forbindelse med OL 2008 til at vise at der er noget med menneskerettighederne i Kina.

Det var studenter fra Hongkongs universitet og kendte medlemmer af den kinesiske demokratibevægelse , der malede med orange maling.

- Det er fantastisk at se billederne fra Hongkong og vide at mit projekt TheColorOrange.net fungerer og kører helt uafhængigt af mig. Det er set ud fra mit synspunkt som kunstner det optimale. Det er et bevis på at TheColorOrange nu er blevet en uomgængelig del af diskussionerne om OL2008 og det vil blive den måde man under OL kan vise at man mener at Kina ikke lever op til sine forpligtigelser over for menneskerettighederne, siger Jens Galschiøt i en meddelelse.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.