Skandalesag koster direktør jobbet - og kommunen dyrt

Odense Kommune har valgt at fyre chefen for kommunens Børne- og Ungeforvaltning, Peter Pietras. Fyringen koster kommunen 4,5 millioner kroner - og vækker forargelse blandt Facebook-brugere.

Selvom den hidtidige adm. direktør i Børn- og Ungeforvaltningen, Peter Pietras, ikke gøres ansvarlig for lovovertrædelserne i redegørelsen, har rådmand Susanne Crawley Larsen ikke længere tillid til direktøren - og han er derfor fratrådt.

Og det er en dyr affære for kommunen. Udgifterne i forbindelse med afskedigelsen af Peter Pietras beløber sig til 4,5 millioner kroner - da han var åremålsansat og dermed har ret til tre års løn.

"Hvor herre bevares, de burde sku gå til alle de familier/børn der er blevet ramt !!Men det er så let at sidde i den anden ende!!!", skriver en bruger på TV 2/FYNs Facebookside.

"Hold da kæft. Så mange penge for noget man ikk kunne udføre. Kommunen burde måske sætte nye paragraffer ind i kommende ansættelser. 3 år !!!", lyder det fra en anden bruger.

"Fuldstændig grotesk!", skriver en tredje.

Men det ser også ud til, at den type ansættelse skal være slut for nye direktører i kommunen.

- Ja, det er forfærdeligt mange penge. Jeg har let ved at forstå, at nogen synes, det er et ekstremt højt beløb. Særligt i en situation, hvor vi har skåret ned på børneområdet, men sådan er reglerne. Jeg kan dog understrege, at en ny direktør ikke bliver ansat på de samme vilkår. Odense Kommune er for længst stoppet med at indgå åremålskontrakter ved nyansættelser, siger Susanne Crawley Larsen.

Poul Anthoniussen er konstitueret som administrerende direktør. Poul Anthoniussen kom til Odense Kommune som skolechef i august 2011 og blev børn- og ungechef i april 2014.

Læs flere kommentarer på TV 2/FYNs Facebook

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt