I det fynske folks tjeneste

Skarø: Købmandspar risikerer sagsanlæg

01:49

1 af 2

Købmandsbutikken på Skarø er lukket, og befolkningen på øen ligger i åben konflikt. Nu går Svendborg Kommune ind i sagen, for at løse konflikten.

Hvis konflikten ikke snart løser sig, overvejer kommunen nemlig en retssag mod købmandsparret.

- Vores jurister i kommunen vurderer, at det vil vi have en god mulighed for at vinde, siger Arne Ebsen, formand for ø-udvalget, Svendborg Kommune.

Efter en årelang konflikt med beskyldninger og chikane har købmanden på Skarø lukket sin butik. Og det er ifølge kommunen ulovligt

- Alle købmænd der har været på Skarø gennem tiden har været bekendt med at den deklaration fulgte med ejendommen, siger Arne Ebsen, formand for ø-udvalget, Svendborg Kommune, tværsocialistisk liste.

Meldingen om uro på den lille ø med 36 beboere vækker alt andet end begejstring hos Svendborgs borgmester.

- Der bør være en butik på Skarø - del i forhold til at kunne levere de varer, som skal leveres til de beboere der er på Skarø, men også i forhold til de turister, som gæster den her vidunderlige, smukke ø, siger Curt Sørensen, Borgmester i Svendborg.

Kommunen går dog på listefødder, og ønsker ikke at blive en del af konflikten, og ser et søgsmål som allersidste udvej.

- Tilsyneladende er man ikke parat til at gå ind i en dialog med hinanden endnu. Men det er klart at situationen er uholdbar, sådan som den er for øjeblikket - der er den fastlåst. På et eller andet tidspunkt er der en eller flere der må bevæge sig, siger Arne Ebsen.

Ved du noget? Så send os et tip