I det fynske folks tjeneste

SKAT fik nedslående stor fangst på Egeskov Marked

295 kræmmere fik onsdag besøg af folk fra SKAT og hos mange af dem var der rod i papirer, pengesager og forholdene for de ansatte. SKAT betegner dagens fangst som nedslående stor.

SKAT tog mange notater på Egeskov Marked

Det skyldes, at SKAT også var i aktion på Egeskov Marked i 2007, og at det var ventet, at myndighederne ville dukke op igen i 2008.

Alligevel blev der fundet ulovligheder hos mange kræmmere.

Af de 295, der blev besøgt, havde 83 rod i papirerne. 30 af dem var slet ikke registreret.

Aktionen afslørede 45 personer, som udover at arbejde på markedet også modtager sociale ydelser. 114 personer havde enten "første arbejdsdag", hjalp blot til i virksomheden eller arbejdede simpelthen sort.

Det førte til udstedelse af 14 logbøger, som virksomhederne skal udfylde meget nøje med angivelse af medarbejdere, arbejdstider og løn. Finder SKAT senere uregelmæssigheder hos virksomheden, vanker der bøde.

I et enkelt tilfælde blev virksomheden lukket på stedet, fordi den ansatte ikke havde arbejdstilladelse.

Gæld inddrevet

SKAT?s pantefogeder besøgte 11 virksomheder, som måtte aflevere kassebeholdningen på sammenlagt knap 100.000 kr., fordi de skyldte det offentlige penge.

SKAT har dog konstateret at en del kræmmere - i forventning om, at SKAT dukker op på markedet - selv betaler deres gæld på forhånd.

Fødevarekontrollen deltog også i aktionen. En virksomhed blev lukket på grund af mangler i fødevaresikkerheden. En anden mistede sin elite-smiley af samme grund.

Uvilje til at følge reglerne

- Desværre kan vi erkende, at på trods af massive kontrolindsatser, har alt for mange kræmmere ikke viljen til at opfylde gældende regler og love for virksomheder og ansatte, siger afdelingsleder Tania Rasmussen, SKAT i Svendborg.

- Resultatet af aktionen på Egeskov Marked bevirker, at vi fremover vil have fokus på branchen, tilføjer hun.