I det fynske folks tjeneste

SKAT i aktion mod pizzeriaer og restauranter i Assens

Skattecenter Middelfart og fødevareregion Odense gennemførte torsdag aften en razzia mod 14 pizzeriaer og restauranter i Assens. Aktionen et et led i en Fairplay-kampagne.

Formålet med aktionen var at se på sort arbejde, sort økonomi, kontrollere virksomhedernes kasseafstemninger m.m.

Kontrollen viste, at flere virksomheder drev virksomhed uden det krævede næringsbrev. Enkelte endvidere uden alkoholbevilling.

Skattecenter Middelfart besøgte i alt 14 virksomheder, hvor der var en formodning om, at love og regler ikke efterleves og i flere af disse blev der konstateret uoverensstemmelser.

I forbindelse med SKAT`s besøg i en virksomhed forsvandt samtidig en formodet ansat. Ved politiet hjælp blev den pågældende identificeret. Det viste sig efterfølgende, at personen var virksomhedsindehaverens far, som havde "rent mel i posen".

Plads til forbedringer

Over halvdelen af de besøgte virksomheder havde problemer med at afstemme kassebeholdning med dagens salg.

2 virksomheder havde ikke tilstrækkelige registreringer omkring de ansatte og vil blive pålagt at føre logbog.

Ved kontrolaktionen blev det konstateret, at 5 virksomheder drev virksomhed uden næringsbrev/alkoholbevilling. Disse sager er overdraget til politiet, som er bevillingsmyndighed.
 
- Sammenfattende kan det konstateres, på trods af tilsvarende aktioner mod samme brancher tidligere, er der stadig plads til forbedringer. Der er fortsat uregelmæssigheder af forskellig art i mange af de besøgte virksomheder, oplyser chefkonsulent Bo Lorenzen fra SKAT.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.