I det fynske folks tjeneste

Skat og politi rammer rocker

Efter at politiet med succes er begyndt at gå efter bandemedlemmers penge, kan det mærkes i miljøet.

Efter at politiet med succes er begyndt at gå efter bandemedlemmers penge, kan det mærkes i miljøet.

- De har altid været utrolig fokuserede på penge i de her miljøer. De går gerne i fængsel for den kriminalitet, de har begået, men når vi også kommer og piller pynten af dem, så er det noget, der gør ondt. Det er vores helt klare opfattelse, at man ømmer sig, siger Kim Kliver, leder af Rigspolitiets nationale efterforskningscenter NEC til Fyens Stiftstidende.

45 personer fra Fyn fik i alt 56 års fængsel.

Politiet har samme med Skat haft stor succes med at drive penge ind, som rockerne ellers brugte til store ejendomme og dyre biler.

Da Fyns Politi fra efteråret 2010 og hen over 2011 med succes fik sat en række rockerhåndlangere ud af spillet i forbindelse med en storstilet efterforskning mod et halvt hundrede personer på Fyn, var det et hårdt slag mod særligt Bandidos.

Kirsten Fischer, leder af den nyoprettede bandeafdeling Task Force Vest, der skal koordinere indsatsen i Jylland og på Fyn, er også sikker på, at den fynske sag har haft en effekt.

- Den har stoppet deres muligheder for at tjene penge og måske etablere sig. Og så er det kriminelle miljø på Vestfyn ikke så hårdt længere, siger Kirsten Fischer, til Fyens Stiftstidende.

I sagen fra Fyn blev 45 personer i alt idømt 56 års fængsel.