I det fynske folks tjeneste

Skat pudses på B1909: Kommune truer med at afbryde samarbejde

00:22

Skat skal nu undersøge om lønudbetalingerne i B1909 er sket efter reglerne Video: Jonas Matson

En undersøgelse af lønudbetalingerne hos fodboldklubben B1909 har vist, at de kan være sket i strid med reglerne. Derfor har Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune nu bedt Skat om at kigge på bilagene.

Børn- og Ungeudvalget fik tirsdag en orientering om kommunens samarbejde med fodboldklubben B1909. Siden 2002 har kommunen udbetalt 800.000 kroner årligt til den fodboldskole som B1909 driver i Vollsmose. 

Læs også Efter flere beskyldninger om fusk: Nu undersøges kommunale milliontilskud til B1909

- Vi har fået en orientering om, at B1909 indfrier vores forventninger til aftalen. Pengene bliver brugt til integration og til at sikre, at børnene lærer i skolen og er glade for at gå der, siger børn- og ungerådmand, Susanne Crawley (R).

Regnskaberne fra B1909 er blevet godkendt af en statsautoriseret revisorer. Efterfølgende har en gennemgang af underbilagene vist, at der muligvis er uregelmæssigheder i lønudbetalingerne fra klubben.

00:19 Luk video

- Vi har kigget på en række underbilag, og vi kan se, at samtlige lønudbetalinger er sket som skattefrie godtgørelser - meget som transport - og det har givet os anledning til at kontakte Skat og give dem den oplysning, siger rådmanden.

Kørselspenge uden kørsel

 

Tidligere spillere og trænere stod i december sidste år og i januar i år frem på TV 2/Fyn og fortalte, hvordan de som frivillige i klubben er blevet betalt igennem fiktive kørselsregnskaber. Her fik de udbetalt skattefrie kroner for kørte kilometer, som de bare aldrig havde kørt.

Læs også Kørselsfusk i B1909: Træner fik skattefrie kørselspenge uden at have kørekort

- Det er jo ikke i sig selv ulovligt at få udbetalt penge som skattefrie godtgørelser, men hvis der er snydt, så kan jeg ikke forestille mig, at Børn- og Ungeforvaltningen kan fortsætte samarbejde med klubben, siger Susanne Crawley. 

Børn- og Ungerådmanden afventer nu et svar fra Skat før hun vil sige, hvad der skal ske med det kommunale tilskud til B1909.

- Men det kan jo være, at vi vil tilgive dem, hvis de får styr på deres økonomi, siger Susanne Crawley.

Samtidig bebuder rådmanden, at Børn- og Ungeforvaltningen i løbet af foråret skal evaluere klubstrukturen og vurdere, hvad kommunen får for pengene i blandt andet samarbejde med B1909.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.