I det fynske folks tjeneste

Skat skaber bekymring: Medarbejdere skal flyttes

Tirsdag var der glæde i Middelfart over udsigten til flere arbejdspladser hos Skat. Men allerede dagen efter breder bekymringerne sig blandt medarbejderne. Omstruktureringen i Skat betyder, at 170 medarbejdere i Middelfart risikerer at blive flyttet til andre landsdele.

00:36

Omstruktureringen i Skat betyder, at 170 medarbejdere i Middelfart risikerer at skulle flytte andre steder hen i landet for at passe deres arbejde. Video: Scanpix / Erik Refner

Anette Larsen har arbejdet hos Skat i Middelfart i 11 år, men hun ved ikke, hvor i landet hun skal arbejde efter 1. juli næste år.

Tirsdag kom det frem, at Skat skal nedlægges som samlet enhed og fordeles i syv styrelser i hele landet med hver deres speciale.

Gældsstyrelsen kommer til at ligge i Middelfart. Men ud af de 240 stillinger, der findes i Middelfart i dag, bliver 170 flyttet til andre landsdele, fordi de skal placeres i en anden af Skats syv nye styrelser. 

Læs også Søger du job? I disse byer skal Skat bruge nye medarbejdere

- Det var godt nok et chok, for det var ikke lige det, vi havde forventet, siger Anette Larsen.

Anette Larsen vil hellere finde andet arbejde end flytte fra Middelfart, og hun frygter, mange andre vil gøre det samme. Det vil gå ud over fagligheden i Skat, mener hun.

- Vi håber, de besinder sig, fordi de må da kunne forstå, at der kommer til at ske et temmelig stort tab af kompetencer, for folk vil jo ikke flytte til Aalborg for at lave det, man laver i dag, siger Anette Larsen.

Også bekymring i Odense

I Odense var der allerede tirsdag bekymring for tab af kompetencer, når folk skal flyttes rundt i landet.

- Der er jo rigtig mange, der ikke kan flytte med opgaven, som man jo egentlig skal, og så vil man jo kigge sig om efter noget andet. Og så mister vi en hel masse kompetencer i en tid, hvor vi også skal nyansætte rigtig mange. Det bliver op ad bakke, det bliver en meget svær manøvre, mener Winnie Wolf fra Skat i Odense.

Venstre maner til besindighed

Venstres skatteordfører Louise Schack Elholm maner til besindighed. Hun mener ikke, omrokeringerne i de syv nye styrelser vil komme til at gøre så ondt på medarbejderne, som Anette Larsen og Winnie Wolf frygter.

- Jeg forstår godt bekymringen, men vi vil gøre det her så skånsomt, som vi kan. Vi vil se på, om man kan blive opkvalificeret til at sidde med noget andet, eller også vil vi prøve at finde et sted så tæt på som muligt. Så vi vil gøre det så skånsomt som muligt, så vi kan fastholde de kompetencer, som vi allerede har, siger Louise Schack Elholm.

Skats nye strukturændringer træder i kraft 1. juli næste år. 

00:16 Luk video