Skatteborgerne fik ekstraregning for ny Ringe Station

En gammel dieselforurening gjorde et større anlægsprojekt mere end 2,5 million kroner dyrere end planlagt.

Sidste del af et større projekt ved Ringe Station sættes nu gang, mens først måtte Faaborg-Midtfyns kommunalbestyrelse bevillige en ekstra sum penge, da der blev fundet en større dieselforurening under udgravningen.

Forureningen var gammel skade og havde bredt sig over en større del af området, og det kom til at koste 2,5 millioner kroner at få ryddet op. Oven i det kom der ekstra udgifter til blandt andet sikker bortledning af regnvand, så tunnelen under stationen ikke oversvømmes ved større skybrud.

De ekstra penge blev bevilliget på et møde den 5. september

- Jeg er ærgerlig over, at det ambitiøse stationsprojekt samlet er blevet noget dyrere end beregnet. Men man må glæde sig over, at vi har bremset en alvorlig forurening, inden den bredte sig yderligere fortæller borgmester Christian Thygesen (V)

Den sidste etape af stationsprojektet kan nu gå i gang i løbet af et par uger. Det samlede stationsprojekt forventes at være færdigt midt i februar 2017, og vil derefter kunne tages i brug af byens borgere og pendlere.

Det samlede projekt giver blandt andet stationen en ny stitunnel, elevatorskakte til perronen, nye busholdepladser på den tidligere gasværksgrund. Nu skal stitunnelen beklædes og belyses, ligesom der skal laves trappe til ø-perronen og forpladser på hver side at banen med stier, belysning, beplantning og opholdspladser.

Oversigt

    Oversigt