I det fynske folks tjeneste

Skatterådgiver: Lilleholt har ikke betalt nok skat

Lars Chr. Lilleholt fra Venstre i Odense har ikke betalt skat af de ydelser, han har modtaget i valgkampe. Det mener en ekspert, at han skulle have gjort.

Det drejer sig om valgkampsstøtte, som Lars Chr. Lilleholt har fået fra Centrumskilte og Dansk Hørecenter i valgkampe blandt andet i 2009.

Støtten er ikke opført i noget partiregnskab fra 2009 oplyser Bent Nielsen, formand for Venstre Dyrup Sanderum, til Fyens Stifstidende.

- Så er det et privat valgkampbidrag, som medfører beskatning, siger seniorskatterådgiver Henning Boye Hansen fra BDO.

Lilleholt: Pengene er ikke gået til mig

Lars Chr. Lilleholt lægger ikke skjul på, at han ikke har betalt skat. Det har han ikke, fordi han ikke mener, at han skal betale skat af bidragene, fordi de er gået til venstre.

Han oplyser til Fyens Stiftsidende, at han i 2009-valgkampen fik materielle ydelser for omkring 20.000 kroner af Centrumskilte og betalt annoncer af Dansk Hørecenter.

Men når ydelserne ikke står i regnskabet for den valgkreds, hvor Lars Chr. Lilleholt stillede op for i 2009, så er det et problem siger skatteeksperten.

Det er Lars Chr. Lilleholt ikke enig i.

- Jeg kan sige, at jeg i denne her sammenhæng har fået rådgivning fra Venstres landsorganisation, og det er min klare opfattelse, at vi overholder reglerne, siger han.

Endnu større beløb

Fyens Stiftidende har talt med to tidligere medarbejdere hos Centrumskilte, som begge fortæller, at de har været med til at få lavet materiale for over 50.000 kroner til Lars Chr. Lilleholt per valgkamp.

Og det er de beløb, som ikke står nogen steder i partiregnskaberne.

- Sådan kunne en almindelig skatteborger aldrig agere, siger partistøtteekspert og kommunalvalgforsker, Roger Buch.