I det fynske folks tjeneste

Skattestigning i Faaborg-Midtfyn

faaborg-midtfyn

Faaborg-Midtfyn Kommune hæver skatten med 0,1 procent, men alligevel kan borgerne se frem til serviceforringelser.

Faaborg-Midtfyn Kommune hæver skatten på løn og jord. Stigningen på budgettet for 2009 lyder på 0,1 procent. Regeringen sætter stramme rammer op om handlefriheden.

- Der er forskellige partier, der er forskellige interesser og ovenover har vi en regering, som meget nøje har sagt og bestemt hvad vi må bruge penge til, siger Grethe Justesen, Formand for Teknik- og Miljøudvalget (K).

Skatten stiger 0,1 procent til 25,8 procent. Skatten på jord, altså grundskylden stiger fra 21,17 promille til 22,3 promille. På landbrugsjord fra 11,47 til 12,3 promille.

Det giver et overskud på 46 millioner kroner. Samtidig vil kommunen optage lån, for 17 millioner kroner, så der bliver omkring 60 millioner til anlægsinvesteringer.

- Jeg hører ikke til dem der går ud og hæver hverken skat eller grundskyld fordi jeg synes det er sjovt. Det her er fordi det har været et nødvendigt tiltag, og som der heldigvis også har vist sig, fra højre til venstre i byrådssalen, at være fuldstændig enighed om, siger Faaborg-Midtfyns Borgmester, Bo Andersen (V).

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.