I det fynske folks tjeneste

Skattesvindel i basar i Odense

02:01

SKAT fik god fangst på Designer Bazaar i Odense Congress Center

1 af 2

Flere bøder blev uddelt, da Skat gik på kontrolaktion mod snyderi i Designer Bazaar i Odense. Aktionen var endda varslet.

Kontrollører fra Skat Syddanmark uddelte lørdag flere bøder, da de besøgte Designer Bazaar i Odense Congress Center. 11 af 89 besøgte virksomheder blev på stedet pålagt bøder for i alt 55.000 kroner, fordi de hverken benyttede et godkendt kasseapparat eller korrekte fakturaer.

Der blev også givet bøde til de virksomheder, hvor det under observation blev konstateret, at ikke alle penge blev registreret, oplyser aktionens tovholder, Finn Fournaise fra Skat Odense.

Ét sted blev der således opgjort en kassedifference på hele 15.000 kroner. 16 virksomheder fik påtale på grund af et mangelfuldt kasseapparat, og disse virksomheder skal have orden i tingene, inden de igen begiver sig ud på en messe, understreger Skat i en pressemeddelelse.

Der blev også afsløret svindel med overførselsindkomster. 39 ansatte var angiveligt familiemedlemmer eller "nære" venner, og hele 23 personer hævdede, at de havde "første arbejdsdag". Flere af virksomhederne kan nu vente et mere dybdegående eftersyn.

Skattecenter Odenses fogeder gjorde udlæg i kontanter og dankort for i alt 106.000 kroner. Det høje antal skattesnydere kan undre, da aktionen som led i regeringens Fair Play-kampagne blev varslet for flere måneder siden og har været omtalt i pressen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.