I det fynske folks tjeneste

Skibsværft bliver uddannelsestilbud

Det gamle skibsværftsområde i Ærøskøbing Havn bliver nu omdannet til et uddannelsestilbud for unge med særlige behov og et arbejdende kulturbevarings- og formidlingscenter.

Værftsområdet har udtjent sit oprindelige formål, men de mange bevaringsværdige bygninger får nu nyt liv gennem projektet "Øhavets Restaureringscenter".

- Øhavets Restaureringscenter er et væsentligt projekt for Ærø Kommune. Samtidig er det et modelprojekt for resten af Danmark, fordi det konkret viser, hvordan der kan skabes udvikling i et lille øsamfund, når mange gode kræfter trækker på samme hammel, siger Ærø Kommunes borgmester, Karsten Landro(K).

3-årig ungdomsuddannelse

Uddannelserne på Øhavets restaureringscenter skræddersyes, så sent udviklede og bogligt svage unge kan få en 3-årig ungdomsuddannelse. De unge kommer fra Helvegsminde, som er et nystartet STU-tilbud og botilbud for unge med særlige behov.

Bag planerne om at omdanne værftsområdet til uddannelser, kultur- og fomidlingscenter og turistattraktion, står Ærø Kommune, Udviklingsfonden, Syddansk Vækstforum Realdania. Centeret kommer til at koste 21,5 millioner kroner og Realdania bidrager med 14,1 millioner kroner.

- Koblingen mellem værftsfunktionen og det faglige uddannelsestilbud til de unge, der ikke kan rummes i det normale uddannelsessystem, er et fint udtryk for en social bæredygtig tankegang, som kan styrke aktiviteten i et af Danmarks yderområder, siger Marianne Kofoed, der er projektleder i Realdania.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.