I det fynske folks tjeneste

Skidt start for indsats for kontanthjælpsmodtagere

Odense Kommune har svært ved at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde eller uddannelse

En særlig indsats for at  få kontant- og starthjælpsmodtagere i job eller uddannelse er kommet skidt fra start i Odense. Projektet NY CHANCE TIL ALLE er efter det første år langt fra målsætningen.

Projektet NY CHANCE TIL ALLE blev iværksat af Folketinget og begyndte i sommeren 2006. I Odense er 2.591 personer på kontant- eller starthjælp omfattet af projektet, der har som målsætning at få mennesker, der har været uden for arbejdsmarkedet i et år, tilbage i enten uddannelsessystemet eller på arbejdsmarkedet.

Mange etniske danskere

Målsætningen for projektet var, at 25 procent af målgruppen skulle i gang med enten et job eller en uddannelse. Men resultaterne efter det første af de to projektår, viser at kun ni procent af deltagerne i Odense er kommet i arbejde eller uddannelse. På landsplan har kommunerne fået 13 procent af deltagerne i arbejde.

I følge Odense Kommune skyldes de dårlige resultater dels at Odense tidligere har gjort en begrænset indsats for aktivering og opkvalificering, og dels at målgruppen i Odense i høj grad består af mennesker med en anden etninsk baggrund end dansk.

Gang i aktiveringen

Heller ikke i forhold til selvforsørgelse er projektet vellykket. Kun seks procent af deltagerne er blevet selvforsørgende i løbet af det første år - mod ni procent for alle landets kommuner. 

Derimod går det godt med at få deltagerne aktiveret i Odense. 25 procent er kommet i aktivering, men der er dog stadig et stykke op til målsætningen om at deltagerne skal være aktiveret i 40 procent af tiden.

Projektet løber til sommeren 2008, og Odense Kommune forventer at resultaterne vil blive noget bedre ved projektets afslutning.

Læs mere om NY CHANCE TIL ALLE

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.