Skift kommune og spar penge

Der kan være store penge at spare ved at flytte kommune. Det viser en ny undersøgelse fra magasinet Penge og Privatøkonomi. Alene på Fyn er der knap 50.000 kroner at spare ved at flytte fra Svendborg til Marstal.

-

Der kan være store penge at spare ved at flytte kommune. Det viser en ny undersøgelse fra magasinet Penge og Privatøkonomi.

Fyns billigste kommune er Marstal, og den dyreste er Svendborg. Der er helt op til 47.136 kroner at spare ved at flytte fra Svendborg til Ærø-byen Marstal. 

Den kommune med størst skatteprocent er Rudkøbing, hvor den er 42,01 procent. Den laveste finder man i Assens. Her er den 39,8 procent. Skatteprocenten er beregnet ud fra kommune-, amts-, kirke- og bundskat.

Men en ting er, hvad man betaler. En anden ting er, hvad man får for sine penge. Undersøgelsen viser, hvilke kommuner der bruger flest penge på service for borgerne inden for børne-, ældre- og kulturområdet.

På børneområdet er Fyn godt placeret blandt landets kommuner. Kerteminde er ikke alene den bedste kommune på Fyn, den har landets anden bedste service - kun slået af Ballerup. Desuden ligger Rudkøbing på en femteplads.

På ældreområdet bruger Odense, Aarup og Marstal flest penge på servicen. Sidstnævnte så mange, at den indtager en fjerdeplads på den landsdækkende top 5.

På kulturområdet bruger Odense også flest penge på den enkelte borger, men ikke så mange at den smutter ind på den landsdækkende top 5.

Alt i alt er Kerteminde Fyns bedste kommune med hensyn til service, lige efterfulgt af Odense. Haarby er Fyns dårligste kommune på serviceområdet med kun 9 point ud af 30.

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt