Skilsmisseforældre bliver enige

I syv ud af otte tilfælde ender det i enighed mellem de forældre, der på grund af uenighed kontakter Statsforvaltningen.

Når forældre bliver skilt, er det ofte meget svært for dem at blive enige om vilkårene for samvær med børnene. Og her kommer Statsforvaltningen Syddanmark så ind i billedet.

Statsforvaltningen indkalder derefter de uenige forældre til et møde med børnesagkyndige sagsbehandlere, og i langt de fleste tilfælde forlader de uenige forældre mødet efter at have indgået en frivillig aftale.

Ifølge den seneste opgørelse fra Statsforvaltningen Syddanmark med hovedkontor i Aabenraa og afdelingskontorer i Odense og Ribe, lykkes det i syv ud af otte tilfælde at opnå enighed mellem de forældre, der var kommet til Statsforvaltningen, fordi de ikke selv kunne tale sig til rette.

- En succesrate på 87,4 % er jeg da stolt over. Mine medarbejdere gør et flot stykke arbejde til gavn for alle involverede, ikke mindst børnene, siger kontorchef Bente Koudal Sørensen i en meddelelse.

Det handler meget om at få forældrene til at sætte ord på, hvad de ønsker sig, og om at få dem til at lytte til, hvad deres tidligere ægtefælle siger, fortæller to af de børnesagkyndige sagsbehandlere, Kristen Bruun Petersen og Kirsten Permild.

I 2007 forventede Velfærdsministeriet, at statsforvaltningerne opnåede forlig i halvdelen af sagerne, og i år blev forventningerne hævet til 60 %, men Statsforvaltningen Syddanmark er altså i øjeblikket langt over det mål.

Oversigt

    Oversigt