Skød betjent på klos hold: I dag falder dommen

Torsdag falder der med al sandsynlighed dom i den opsigtsvækkende sag, hvor en fængselsbetjent på vej til arbejde blev overfaldet og skudt flere gange i benet.

Retten i Svendborg ventes torsdag at afslutte retssagen mod to banderelaterede mænd, der blandt andet er tiltalt for at stå bag overfald på fængselsbetjent i Nyborg. 

Sent på aftenen 12. juli sidste år var en 36-årig fængselsbetjent på vej på arbejde i Nyborg Fængsel. Han havde netop parkeret sin cykel i et skur og stod og så på sin mobiltelefon, da han hørte en lyd bag sig.

Da han vender sig om, står der en maskeret ung mand op ad en bil og peger på ham med en pistol.

Betjenten blev truet til at lægge sig ned på asfalten, men inden han når at reagere, bliver han ramt i benet og falder mod jorden.

Da han ligger der, bliver han på klos hold skudt i benet endnu en gang med en ni millimeter-pistol.

Banderelaterede mænd

Retssagen, der har kørt ved Retten i Svendborg, begyndte den 4. september. To mænd er tiltalt i sagen. 

Den ene er en nu 35-årig mand, der menes at have haft en ledende rolle i både Black Army og bag selve overfaldet, mens den anden er en 21-årig mand, der ifølge anklageren førte pistolen og affyrede skuddene mod fængselsbetjenten. 

Efter skuddene faldt den juliaften sidste år, løb gerningsmanden hen til en Opel Astra, som holdt klar i nærheden. Bilen blev senere fundet udbrændt på en rasteplads i Hjulby.

I forbindelse med efterforskningen har politiet fået fat i en overvågningsvideo, der viser, hvordan fire personer dagen før stjal nøglerne til netop den bil under et indbrud hos Barfod Transport i Vissenbjerg.

På videoen er det ikke muligt at se mændenes ansigter, der alle er skjult bag hættetrøjer. 

Ammunition og handsker fundet

Pistolen, der blev anvendt til nedskydningen af betjenten, er ikke blevet fundet, men på gerningsstedet er der fundet projektiler fra en ni millimeter-pistol. I den afbrændte Opel Astra er der fundet yderligere ammunition til et ni millimeter-våben.

Ud over overvågningsvideoen har anklagemyndigheden sikret et dna-spor fra et sæt handsker, hvor der ligeledes er blevet fundet krudtpartikler. Anklagemyndighedens teknikere vurderer, at dna'et tilhører den anklagede 21-årige.

Handskerne blev fundet i den afbrændte Opel Astra, som altså ifølge anklagemyndigheden stemmer overens med flugtbilen fra gerningsstedet.

Vender ikke tilbage

Efter det voldsomme overfald har betjenten lidt af nerveskader, ligesom han går med støttestrømpe for at få benet til at fungere.

I dag lider fængselsbetjenten af posttraumatisk stress, og han har ikke været tilbage på arbejdspladsen på Nyborg Fængsel siden overfaldet.

Ifølge flere medier har betjenten i vidneskranken afvist nogensinde igen at vende tilbage til et job i Kriminalforsorgen. 

Langvarig retssag

Sagen begyndte 4. september og er blevet behandlet over adskillige retsdage. De to mænd blev anholdt i december måned sidste år, og er begge tiltalt efter den alvorligste voldsparagraf i straffeloven, vold af særlig rå karakter under særdeles skærpende omstændigheder.

Mændene, der begge nægter sig skyldige, har siddet varetægtsfængslet siden de blev anholdt.

Torsdag falder dommen i sagen.

Oversigt

    Oversigt