I det fynske folks tjeneste

Skød gravid ekskæreste foran datter: 26-årig erkender drab

Sidste år skød en dengang 25-årig mand sin ekskæreste og hendes nye kæreste på Langeland. Fredag formiddag erkendte han drabene i Retten i Svendborg.

Flere af den dræbte kvindes veninder lagde blomster ved drabsstedet sidste år. Arkiv.

Godt 14 måneder efter dobbeltdrabet på Langeland 17. april 2016 erkender 26-årig drabstiltalt i Retten i Svendborg at have haft til hensigt at slå sin ekskæreste og hendes nye kæreste ihjel, da han først påkørte kvinden og efterfølgende skød hende i hovedet og kroppen, inden manden rettede det oversavede jagtgevær mod kvindens nye kæreste og trykkede på aftrækkeren. 

Læs også Tiltale: Ung mand påkørte par og dræbte dem med gevær på Langeland

Manden var dengang kørt til Langeland for at aflevere sin datter til ekskæresten. Da drabene fandt sted, sad den dengang femårige pige på bagsædet af bilen.

Tiltaltes forsvarer Ulrik Sjølin fortæller på vegne af sin klient, at han erkender sig skyldig i at have skudt og dræbt kæresteparret sidste år. Ifølge forsvaren kan nævningene derfor "slå alt, der hedder forsæt ud af hovedet", da den 26-årige allerede erkender at have haft til hensigt at dræbe parret, da han rettede våbnet mod dem. 

Allerede ved afhøringerne umiddelbart efter drabene erkendte den 26-årige tiltalte, at han dræbte parret, der ventede deres første fælles barn. Manden er tiltalt for at have påkørt og skudt både den 23-årige ekskæreste og hendes 35-årige kæreste. Tiltalte nægter, at han påkørte kvinden. 

Læs også Politiinspektør: Jalousi kan gøre alle til drabsmænd

Ulrik Sjøling kritiserer anklagemyndigheden og senioranklager Karin Ehlers Jørgensen for at at have afsat syv dage til sagen, da hans klient gennem hele forløbet har erkendt skyldsspørgsmålet. Den tiltalte har derfor ønsket, at sagen blev kørt som en tilståelsessag.

- Det er ubegribeligt, når det her kunne være afgjort som en tilståelsessag på en til to timer, fortæller han. 

Den 26-årige er tiltalt for manddrab, og han risikerer fængsel fra fem år til livstid. Der er indkaldt cirka 12 vidner, og der ventes at falde dom senere på måneden.