Skole laver julemarked for læringens skyld

Eleverne på Vestfyns Business arrangerede fredag julemarked. Det gav eleverne mulighed for at bytte teori ud med praksis.

Foyeren på Handelsgymnasiet Vestfyn i Glamsbjerg glimtede og glitrede, da elever fra Vestfyns Business slog dørene op til julemarked. 

Julemarkedet skulle give skolens elever mulighed for at prøve teori af i praksis. Det glæder Jannick Skovgaard Witt, der er elev på skolens erhvervsuddannelse. 

- Jeg har ikke rigtigt stået i butik før. Jeg har aldrig prøvet at betjene nogen før, lyder det fra eleven. 

Han fortsætter:

- Det er jo nemt nok at sidde i et klasselokale og se på nogle billeder af, hvordan man stiller op. Når man så står der med sine egne varer, er det lidt sjovt, forklarer han. 

Inspireret af andre uddannelser

Skolens direktør, Carsten Hogrefe, er en af idémændene bag julemarkedet. Han understreger, at elever på skolens handelsuddannelser ikke har samme muligheder som eksempelvis kokkeelever. 

- Når man skal uddanne sig til kok, så er der et køkken på skolen. Når vi underviser i handel, så kan vi ikke pludselig trække kunder ind, forklarer han. 

Han tilføjer:

- Det her (julemarked, red.) er det tætteste, vi kommer på at lave noget, der er praktisk. 

Jannick Skovgaard Witt mener, at han har lært en masse af skolens julemarked. 

- Jeg har taget en masse god viden med. Jeg har lært, hvordan man skal behandle sine kunder og ikke være alt for grådig. 

Det er ikke første gang, at skolen har inviteret til julemarked. Skolen regner med at gentage succesen igen næste år. 

Oversigt

    Oversigt