Skolegårde hærget af cykeltyve

Flere og flere cykler bliver stjålet fra fynske skolegårde. I Odense har flere skoler måttet installere videoovervågning af cykelstativerne.

Det er de færreste der forventer, at få deres aflåste barnecykel stjålet fra et cykelskur på en skole. Men ikke desto mindre går cykeltyvene tilsyneladende i stigende omfang efter de små cykler på de fynske skoler.

- Problemet har været stigende de senere år, hvor flere og flere forældre fortæller, at deres barn har fået stjålet deres cykel, fortæller viceskoleinspektør Tom Bager fra Hunderupskolen i Odense.

Nu har skolen fået nok og vil installere videoovervågning af skolens cykelstativer.

På Højme Skolen i Odense er der allerede videoovervågning af cykelskurene efter adskillige cykeltyverier. Men hos Fyns Politi kan man dog ikke bekræfte, at skolegårdene skulle være et særligt mål for cykeltyvene.

- Vi får dagligt masser af anmeldelser om cykeltyverier, men vi registrerer ikke hvor de bliver stjålet, så derfor ved vi heller ikke om skolerne er særligt udsatte, siger vicepolitikommissær Ebbe Kroggaard.

Skolerne fortæller, at det især er de dyre cykler tyverne går efter, og at der typisk bliver stjålet et par cykler ad gangen. Nogle skoler har også hørt, at der er set hvide kassevogne fra fx Litauen i nærheden af skolerne i forbindelse med cykeltyverier.

Det samlede antal cykeltyverier på Fyn steg markant fra 1194 anmeldelser i 1. kvartal af 2012 til 1511 i 2. kvartal. Odense topper listen med 1068 cykeltyverier.

Antallet af cykeltyverier var dog højere året før, hvor der alene i trejde kvartal blev stjålet 1795 cykler på Fyn.

Oversigt

    Oversigt