Skolelærere demonstrerede over forhandlinger

Lærere på Nymarkskolen i Svendborg demonstrerede fredag morgen over den kommende skolereform. De vil have mere forberedelsestid, og borgmester Curt Sørensen bakkede dem op.

15 lærere fra Nymarkskolen havde valgt at møde lidt tidligere fredag morgen. På parkeringspladsen delte de morgenbrød ud til de forbikørende.

 

Missionen var at fange forældre og overbevise dem om, at færre forberedelsestimer vil give dårligere undervisning.

 

- Skolereformen skal finansieres med tilsyneladende en reduktion af lærernes forberedelsestid, og det mener vi går kraftigt ud over kvaliteten, siger Thomas Lejre, der er lærer og tillidsrepræsentant på Nymarkskolen.

  

Forberedelsestiden er det springende punkt i overenskomstforhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening på den ene side og lærerne på den anden. 

 

Borgmesteren i Svendborg Kommune, Curt Sørensen, er stolt af Svendborgs skolevæsen, og han appellerer til at de to parter genoptager forhandlingerne.

 

- Lærer, pædagoger og skoleleder har gået foran i en række store forandringsprocesser, og det gode samarbejde skal vi for alt i verden ikke sætte over styr, siger Curt Sørensen.

På Nymarkskolen kæmper lærerne videre, og de får måske lidt uventet opbakning fra Svendborgs borgmester.

 

- Jeg synes måske, at det her med et lockout-varsel er rimelig skingert. Det er i hvert fald et drastisk skridt at tage i brug, siger Curt Sørensen.

Oversigt

    Oversigt